< Till bloggens startsida

Lille tjuren Ferdinand.


Lillkillen på landet!

Oj vad tiden går! Redan 12 veckor och fått andra vaccinationen. Så klart gick det jättebra! Blev bara tjurig för att han inte fick hälsa på en annan valp som var där men att få sprutan var ju ingenting!

Vilken liten Ferdinand han är då! Redan när han fick flytta hem till oss älskade han löv - att tugga på, jaga, dra ner från buskar etc. Nu är det också blommor som gäller. Största intresset ute är att bita av maskrosblommor, tugga och sen spotta ut. Verkar vara det där med att slita av som han gillar och kanske konsistensen. Nu blommar nyponbuskarna utanför porten och det tar extra lång tid att komma in igen i eftersom han ska stanna och lukta på alla blommorna på busken. Så himla söt när han lägger sig ner vid alla blommor för att sniffa!

En grej han gör ute som vi inte gillar är att han älskar bajs! För några veckor sen var hans eget väldigt intressant men det fick vi honom att sluta med. Men harbajs och fågelbajs är tydligen en riktig delikatess. Hoppas att vi får honom att sluta med det! Åkte till en ö i havet i helgen, första gången Malte åkte båt, var vid havet och badade. I och med att hela ön var full av fågelbajs var vi tvugna att gå runt med hundbajspåsar och rensa typ halva ön. Att jaga och bita på svansen tycker han också är himla kul. Försöker att få honom att sluta med det, men är så svårt! Det är väl inte så himla ofta han gör det men känns lika bra att bryta ett dåligt beteende så fort som möjligt!

Allt funkar allt bättre med våran stora hund Hector också. De är verkligen som storebror och lillebror! Det är så gulligt när man ser Hector rulla sig i gräset på landet, Malte sitter bredvid och undrar vad brorsan gör, lägger sig på rygg och sprattlar runt, kikar på brorsan för att se om han gör rätt. I början tyckte Hector att Malte kunde vara lite jobbig som ville busa hela tiden, men nu börjar han allt oftare ta initiativet till lek, de pussar på varandra, sover bredvid och vill vara med varandra så mycket som möjligt. Så kul att se!

Lattjar med matte i skogen!
Hopp och studs i hundrastgården!Mattes lille hjärta.Mattes lediga vecka tog slut, husse tog en ledig vecka och nu är mattes lillasyster här och passar Malte om dagarna. Så stor han har blivit de senaste veckorna och också dagarna. Växer så det knakar! Tycker att det ser ut som att han växer från att jag går till jobbet till jag kommer hem. Lämnar en liten valp, kommer hem till en unghund.

Miljöträningen går framåt, nu har han åkt spårvagn flera gånger och det går kanon så länge han får titta ut, tugga på tuggben eller kela. Vi har varit bland en massa folk i Nordstan, hälsat på så himla många hundar, från områdets minsta till de absolut största. Var så kul att se lille Malte busa med en hund med tassar lika stora som hans huvud. Han börjar också lära sig olika kommandon och tycker fortfarande att det är helt ok när vi klipper klorna. Så länge man får uppmärksamhet/gosa efteråt är allt okej, verkar han tycka.

Tur att det finns öronproppar när man ska sova! :)


Va kul det är att kasta boll!


Mitt hjärta.
Just nu ligger lillskrutten i soffan bredvid mig på sin favvotröja, min ljusgråa hoodie. Har varit en lång dag för honom. Lattjat en massa, hälsat på alla byggkillarna och åkte spårvagn för första gången! Gick som med allt annat, jättebra! Lite tråkigt var det att sitta still i knät, men så länge han fick titta ut var han nöjd. Åkte två hållplatser, lattjade i gräset med en tuggpinne och sen åkte vi hem igen. Förhoppningsvis förknippar han spårvagnen med roliga saker nu. Har också hämtat upp storebror och husse vid spårvagnshållplatsen för att han ska tycka att det är en himla positiv grej. Så ja, jag känner mig som världens stoltaste nu. Lille killen är så tuff!

Lilla duktiga killen!


Myser med husse.

Den här dagen har varit spännande för Malte! Först fick han träffa dammsugaren för första gången. Lät dammsugaren stå framme halva dagen så han fick bekanta sig med den. Sen fick den stå påslagen men stilla och Malte vågade sig fram trots att den surrade en massa. När jag sedan skulle dammsuga tyckte han att munstycket var jätteskoj att springa efter.

Senare på eftermiddagen när Malte var sömnig tog jag fram kloklipparen. Jag (Cissi) har aldrig klippt hundklor tidigare, bara marsvinsklor så självklart var jag lite smånervös. Men oj va duktig han va! Försökte dra undan tassen lite lätt en gång men annars lät han mig klippa alla klorna! Patrik kom hem när vi hade en tass kvar, när Malte hade sprungit fram för att hälsa kom han tillbaks till mig, la sig ner och sträckte upp tassarna. 

Även om jag inte får sova mina 8 timmar per natt och inte varit utvilad på snart en vecka så känner jag sån enorm lycka, hela tiden! Även när han inte gör som man vill eller biter sönder skorna så gör det nästan ont i hjärtat av kärlek till honom. Min lille bebis!

Bus hela tiden!


Malte, får du göra så? :P


Chillardag.


Lilla hjärtat på tramdynan 

Det gick lite bättre med sömnen inatt. Som vanligt vaknar han 06 (oavsett vilken tid vi somnar/tar kvällskissen) och vill ut för att pinka. Fick gå ut med husse och Hector vid 08, sen tog vi sovmorgon till 10.30. Så mysigt!

Idag orkar vi inte göra så mycket, har kastat boll och lekt på gräsplan, kelat med byggkillarna som renoverar lägenheterna mittemot oss, sovit och myst. I och med att Malte är en liten bitare fick han ett runt tuggben som var himla skoj att slänga på väggen så att det studsar ner på Hectors bädd, sen kasta upp igen. Går bättre och bättre med att få honom att sluta bita på händer, fötter och näsorna. Han har börjat leka lite väl mycket med sin svans senaste dagarna så bör nog ha lite uppsikt över honom och ta fram tuggleksakerna att tugga på istället när han gör så.
Det är kul att se hur självständig han börjar bli. Redan från första dagen här hemma har han varit lite som en trotsig 5-åring som kan allt själv. Han är verkligen en liten herre som vill bestämma mycket. Nu ska vi leka! Nu ska vi hem! Kom, du där, kom hit, hälsa på mig! Jag kan gå i trappan själv! Biter i Hectors koppel för att dra med honom dit Malte vill att han ska, etc.

På besök hos Husses föräldrar!

Oj, vilken dag! Malte ville absolut inte sova i natt så fyra timmars sömn fick en väldigt trött Matte. Förutom det fungerar allt jättebra! Det är kul att se hur glad han blir när alla vill komma fram och klappa när vi är ute. Han njuter verkligen av all uppmärksamhet! När det går folk på gångbanan som inte kommer fram så sätter han sig ner och blänger på dom. Har varit lite orolig för att han ska bli rädd för en viss typ av människor (mammas fd. hund avskydde män med solglasögon) men hittills har det funkat bra med alla möten. Träffat en gammal dam med rullator, barn i alla åldrar, ett gäng lite väl högljudda alkoholister. Blir så glad och stolt över honom som reagerar på samma sätt mot alla - viftar på svansen och hoppar av glädje!

Ikväll åkte vi till Patriks föräldrar, första gången Malte fick träffa Patriks bror, hans flickvän och Patriks pappa. Hann även med att träffa deras katter. Första mötet med en kisse! Malte skötte sig kanon. Gick fram lite försiktigt, luktade, satte sig ner på rumpan och bara tittade.