< Till bloggens startsida

Tillbaks till veterinären!

 
Juvenil demodex lät domen.
Malte har haft en kal fläck på nacken ett tag nu och vi har hela tiden trott att Hector har råkat dragit av en pälstuss när de har lekt. Sen kom en till liten fläck bakom örat och så en på benet. I och med att det började se lite irriterat ut förstod vi att det var något som inte var helt bra. Läste på nätet, hittade info om demodikos och hoppades att det skulle vara typ vad som helst men inte det.
 
Träffade en jättebra hudspecialist på Blå Stjärnan som konstaterade att det är vad han har och att det förmodligen (förhoppningsvis) kommer att gå över av sig självt. Fick ett schampo som han ska tvättas med 1-2 gånger i veckan som ska sitta i minst 10 min. Hur nu det ska gå iom att Malte hatar att duscha. Får förvarna grannarna så de inte tror att vi har ihjäl nån här hemma, hehe.

Hanna

Vad tråkigt att höra:(
Harry har också haft några kala fläckar och vi har varit hos veterinären i två omgångar för skrapprov men de har inte kunnat hitta ngt.
Jag kontaktade Nicklas och Louise för att rådfråga dom om hur vi skulle gå vidare och dom rekommenderade ett annat Vomfoder (lax). Pälsen har blivit bättre, han kliar inte lika mycket och har inga kala fläckar. Men som sagt, veterinären kunde inte se att det var demodex på Harry så vi har kanske haft två helt olika problem!?
Lycka till!

2012-10-16 @ 19:23:34
Elisabeth

Hej ! Vi har Elvis i S-kullen, han har också haft lite problem. Har också tagit prov för Demodex men det var kvalster allergi han har. Vi har ett liknande schampo som skall verka i 10 min, hans problem är under tassarna, blir röd och irriterad. Nu har det varit lugnt ett tag. Han hatar verkligen duschen också så det är en strid varje gång. Lycka till. Elvis och Elsa med familj.

2012-10-17 @ 15:23:17
Cecilia

Tack för era lyckoönskningar! Vi håller tummarna för allt vi har att det går över snart :)

Hanna: va skumt att de inte hittar nåt. De verkar ju kunna dra på sig lite vad som helst de små rackarna :) Vad är det för märke på erat Vomfoder? Funderar på att börja med det igen.

Elisabeth: nämen åh va jobbigt! Kommer ni att behöva behandla honom med schampot i resten av hans liv eller är det något som kan växa bort?

2012-10-17 @ 17:55:20
URL: http://malte.blogg.se
Hanna

Vi blev rekommenderade Vom HUNDEMAT med Lax (nr. 25). Den är bra för pälsen, huden, leder och immunförsvaret. Och om jag har förstått det rätt så brister immunförsvaret när Demodex bryter ut. Så det fodret hade säkert varit bra för Malte också. Men som sagt, jag är ju verkligen ingen expert. Kolla med Nicklas och Louise eller någon veterinär.
Harry hälsar att brorsan ska krya på sig:)

2012-10-18 @ 11:56:25
Elisabeth

Hej igen... Nä det går periodvis med schamponeringen, mest på våren. Det brukar märkas ganska snabbt, han slickar under tassarna, blir röd och haltar ibland. Nu har vi säkert inte gjort det på 4 månader. Ibland räcker en schamponering. Vi skall byta foder på honom till ANF när vi byter till lite större foder på Elsa så vi kör samma på dom. Det är helt spannmålsfritt vilket skall vara bra.
Elisabeth

2012-10-18 @ 13:35:58
Cecilia

Hanna: ok, ska prova det och se om det blir bättre. Just nu har han ett foder som veterinären rekommenderade när han kastrerades men känns som att han kanske behöver ett extra att komplettera med ibland. Är ju en djungel med alla foder :S Hehe Malte hälsar tillbaks och tackar!

Elisabeth: åh stackaren! Skönt att han inte har det alltid i alla fall. Hade ANF valpfoder till Malte fram till kastreringen, tyckte det fungerade jättebra på honom. :)

2012-10-18 @ 17:41:49
URL: http://malte.blogg.se

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Skriv något snällt här:

Kom ihåg mig?
Trackback