< Till bloggens startsida

Kan inte sluta skratta

 

Läser en hetsk debatt om kamphundar och det gör så ont att det finns så många människor som rent av hatar hundar som Malte. En del skriver att alla kamphundar bör skjutas och att de bara är en penisförlängare för folk som vill vara häftiga. Kan inte alla bara lära sig att det handlar om ägarna och bra avel på familjehundar med bra mentalitet? Vi skaffade inte en kamphund för att vara häftiga. Vi läste på om olika raser och blev blixtförälskade i staffar för att de är en bra familjehund. Det måste fungera den dagen vi skaffar barn och måste fungera med våran andra hund. En aktiv hund som gärna hänger med på en joggingrunda men samtidigt älskar att mysa ner sig i soffan under en filt.

Jag tror att många känner sån avsky mot kamphundar på grund av rädsla eller okunskap. Jag var själv livrädd för alla hundar fram tills för bara några år sedan. Då träffade jag en amstaff hemma hos en kompis. Vågade först inte gå in, sen satt jag där i soffan, livrädd så fort hunden gick förbi. Efter ett tag blev jag bekant med hunden och insåg vilket litet gos han var som bara ville pussas och kasta boll hela tiden! Hur kunde jag ha varit rädd för hundar tidigare? Jag kunde förståss inte hundars kroppsspråk vid den tiden. Hade jag kunnat det hade jag insett direkt att hunden inte var farlig, utan bara uppspelt och superglad över att jag kom förbi. Han ville inte rusa fram för att hugga mig, han rusade fram för att välkomna och pussa på mig.

Känner mig så stolt över Malte som hjälper till att ändra folks fördomar. Jag har tappat räkningen på alla gånger jag har fått höra något i stil med "men han är ju inte farlig" och låtit förvånade. Därför skrattar jag alltid till när jag ser den här bilden på Malte. Alldeles sprallig, löjlig och vill inte sitta still och bli torkad efter duschen utan vill hellre pussas och gosas. Den här bilden säger nästan allt om honom. Ett litet busfrö med stort hjärta.KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Skriv något snällt här:

Kom ihåg mig?
Trackback